Sayfalar

20 Temmuz 2013 Cumartesi

Kilosu Az Bebekler

Hamile kadınlara cinsel gücü artıran Viegra ilacı verildiği taktirde bebeğin gelişiminin daha iyi olabileceği belirtildi.

Yapılan bir araştırmada hamile kadınlara iktidarsızlığa karşı kullanılan Viegra hapının verilmesi durumunda düşük kilolu bebeklerin gelişimini artırabileceği kaydedildi. Testlerin devam ettiği araştırmada rahimde yeterince gelişmemiş bebeklere küçük mavi hap veriliyor.

120'de fazla oldukça az gelişmiş bebek taşıyan kadına hamileliği boyunca düzenli olarak Viegra'nın genel versiyonu sildenafil sitrat verilecek. Sonuçlar daha sonra aynı grupta taklit ilaç verilen kadınlarla karşılaştırılacak. Deneylerde Viegra'nın plasentaya kan arzını artırarak rahimdeki bebeğin gelişmesine yardımcı olabileceği belirtildi.

Uzmanlar bebeğin rahimde az gelişmesinin sebebini damarların bebeğin beslenmesi için gerekli kanı ulaştırmamasına bağlıyor. Ama testler boyunca Viegra verilen hamile farelerde cenin ölümlerinin keskin bir şekilde düştüğü gözlemlendi. İlacın damar duvarlarındaki kasları rahatlatmaya yardımcı olduğu ve pompalama yoluyla daha fazla besin zengini kan sağladığı kaydedildi.

Yeni Zelanda ve Avustralya'daki uzmanlar şimdi Viegra'nın cenini geliştirdiğini ispatlamak için insan üzerinde deney yapmak amacıyla hamile kadınlarla test yapıyor. Auckland Üniversitesi'nden Dr. Kate Groom gelişme için geriliği halihazırda bir tedavinin bulunmadığına dikkat çekerek "Cenin gelişimini artırısak ve doğumu ertelersek, bebeğin yaşama şansını geliştirebiliriz ve hayat boyu sakatlık veya hastalık riskini düşürebiliriz" dedi. Uzmanlar Yeni Zelanda ve Avustralya'daki deney sonuçlarının ilk bulgularının 2017'de ortaya çıkabileceğini bekliyor.

Blog Arşivi