Sayfalar

4 Ağustos 2013 Pazar

Köpeğe tecavüzden değil hırsızlıktan ceza yedi!

Köpeğe tecavüz sanığı hırsızlıktan yargılanıp iki buçuk yıl ceza aldı. Ataşehir’de bir köpeğe tecavüz ettiği iddia edilen Ş.Ş. ‘Kilit altında muhafaza edilen eşyanın çalınması’ gerekçesiyle yargılanıyordu.

31. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ş.Ş. katılmazken, köpeğin sahibi Tülin Palay hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru Kadir Güllü yaşanan olayı doğrularken, diğer dinlenen tanıklar da köpeğin mağdur olduğunu dile getirdi.
Hâkim Tamer Akgökçe sanığa iki yıl altı ay ceza verdiğini ve bu cezanın ertelenmeyeceğini açıkladı. Duruşma salonundaki hayvanseverler kararı ayakta alkışladı. Hâkim davanın hırsızlık suçundan açılmasının büyük şans olduğuna dikkat çekerek, “Maalesef hayvanlara kötü muameleye fazla ceza verilmiyor. Bu nedenle hırsızlık suçundan bu cezayı verdim ve ertelemedim” dedi.

Tülin Palay, 2011 yılı temmuz ayında Ayşa isimli köpeğinin 60 yaşındaki Ş.Ş tarafından arabayla kaçırıldığını görmüştü. Palay’ın polise haber vermesiyle sanık suçüstü yakalandı.

Veteriner muayenesinde tecavüz doğrulanırken sanığa ‘kilit altında muhafaza edilen eşyanın çalınması’ suçundan dava açılmıştı.